На 18 юли 2017 година се навършват 180 години от рождението на Васил Левски. По този повод Община Варна организира общоградско честване, което се проведе пред Паметника на Васил Левски в Алеята на възрожденците в Морската градина. Съорганизатор на събитието са Военноморските сили на Република България.

Сред присъстващите официални лица бяха Негово Високопрeосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, протосингелът на Варненска и Великопреславска света митрополия ст. ик. Димитър Стоев и представители на Областната управа, Община Варна, Военноморските сили на Република България, Областната дирекция на МВР, Генералното Консулство на Руската Федерация в гр. Варна, Почетното консулство на Италия във Варна, Районните кметове и други организации, граждани и гости на града.

На честването присъстваха и малки възпитаници на Начално училище „Васил Левски“, които със самото си присъствие показваха, че паметта и делото на Васил Левски не е забравено, а се помни и предава на идните поколения.

      

 

Share this post, let the world know